Hoppa till innehåll

Taggr tar in 1,2 miljoner euro för sin tjänst för intelligenta tillgångar – en viktig komponent för att uppnå nollutsläppsmål.

Taggr, ett ledande svenskt företag inom intelligenta tillgångar, har framgångsrikt genomfört sin finansieringsrunda Spring 2023 och säkrat 1,2 miljoner euro från riskkapitalbolagen Polar Structure och Capelin Ventures. Denna finansiering för Taggr närmare sin vision att bli en global ledare inom intelligenta tillgångar i en rad nyckelbranscher som bygg, transport, logistik samt gruv- och stenbrytning.

Taggr har tagit fram ett erbjudande som saknar motstycke, eftersom företaget inser den omvälvande potentialen i tekniken för intelligenta tillgångar och delar risken med kunderna genom sin unika affärsmodell som går ut på att sälja information istället för en teknisk enhet, ett system eller en tjänst. Detta tillvägagångssätt minimerar hindren för införande och gör det möjligt för kunder och partners att snabbt använda dessa avancerade funktioner. I och med att CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) snart träder i kraft kommer Taggrs unika metod för att mäta och rapportera CO2e-utsläpp att bli oumbärlig för företag och städer som vill följa ESRS (European Sustainability Reporting Standards). Både förbränningsbaserad och elektrifierad utrustning kan dra nytta av funktioner som gör det möjligt att spåra när, var och hur mycket energi som förbrukats.

Enligt rapporter inom anläggningsmaskinsindustrin kommer Taggrs kapacitet att bidra till att minska koldioxidavtrycket från anläggningsmaskiner med upp till 50%.
Den senaste finansieringsrundan innebär ett förtroende från investerarkollektivet för Taggrs innovativa strategi och marknadspotential. Polar Structures investering är inte bara ett finansiellt stöd utan också en viktig del av en strategisk allians för att katalysera Taggrs tillväxtbana.
Kapitaltillskottet kommer att användas för att främja produktutveckling, skala upp verksamheten och bredda kundkontakten. När Taggr navigerar i det framväxande landskapet för intelligenta tillgångar kommer stödet från Polar Structure och Capelin Ventures att vara ovärderligt. Deras stöd kommer att hjälpa Taggr att kapitalisera på denna teknologis enorma potential och forma en framtid där digitala intelligenta tillgångar blir en integrerad del av flera branschvertikaler.

”Polar Structure investerar holistiskt för att bidra till att förändra städer och samhällen så att de blir hållbara och mer effektiva. Vår investering i Taggr exemplifierar detta åtagande, eftersom det möjliggör exakt övervakning av utrustning och varor, vilket utgör grunden för att optimera användningen och logistiken – båda är avgörande faktorer för att uppnå netto-noll-mål”, säger Tobias Emanuelsson, grundare och VD för Polar Structure.