Hoppa till innehåll

Svenska TAGGR stärker sitt branschledarskap genom förvärvet av TRAKK, vilket banar väg för en europeisk satsning på asset intelligence-tjänster.

Taggr AB, en ledande leverantör av tjänster inom Asset Intelligence, stärker sin position genom förvärvet av de svenska bolagen Trackntrace Svenska AB och Trakk Telematics Solutions AB. Med detta förvärv ökar Taggr sin närvaro och sitt fotavtryck inom asset intelligence-området.

Affären accelererar Taggers ambition att leverera asset intelligence-tjänster över hela den europeiska marknaden. Med Taggrs ambitioner att också bli nummer ett inom asset intelligence i Europa är detta en viktig milstolpe som har uppnåtts. Trakk är en av de ledande aktörerna i Norden och har hjälpt tusentals kunder under de 15 år som de har varit aktiva.

Kommentar från Andreas Eriksson, VD för Taggr.

Taggrs expertis inom asset intelligence-tjänster, i kombination med TRAKKs högt uppskattade tjänsteplattform och deras långvariga närvaro på marknaden, accelererar Taggrs resa. Vi utökar och förbättrar också vår branschkunskap genom tillgång till mycket kompetenta individer som har arbetat med ett globalt eller europeiskt perspektiv i över 20 år på de marknader och vertikaler som vi initialt fokuserar på.

Kommentar från Mattias Sundström, Trakk VD.

Vi har under flera år arbetat tillsammans med Taggr och nått framgång med att distribuera vårt gemensamma erbjudande till flera nyckelkunder. Företagskultur, arbetssätt och ambitioner är en perfekt match. Våra kunder kommer att dra stor nytta av att de får mer kapacitet både ur ett tekniskt och operativt perspektiv. För att ta oss an den europeiska marknaden på det sätt vi vill behövde vi öka storleken och Taggr erbjöd den mest spännande vägen för detta.

Om Taggr

Taggr är en pionjär inom asset intelligence-tjänster. Företagets banbrytande lösningar gör det möjligt för företag att utnyttja kraften i tillgångsinformation och säkerställa ökad effektivitet, hållbarhet och lönsamhet. Taggr har åtagit sig att skapa en framtid med noll nettoutsläpp och håller på att förändra tillgångsinformationens utseende.

Om TRAKK

Trakk är ett utvecklingsbolag som specialiserat sig på att tillhandahålla intelligenta IoT-övervaknings- och spårningssystem för fordon och industrimaskiner. Företaget har lång erfarenhet av att hantera data och använda den för att optimera prestanda för fordon, maskiner och inventarier.